Monday, 19 November 2012

trying to find a reason.

Assalamualaikum :)
fuhh fuhh *tiuptiuphabukterbangmelayang*

tahu, dah lama tak update blog ni.
bukan takmahu.
tapi, entahlah. mungkin, belum tiba masanya lagi? mungkin lah. *senyum*

masa berlalu.
banyak benda jadi.
jumpa ramai teman.
terlalu banyak kenangan yang taktahu bagaimana mahu dikenang dikemudian hari nanti.


reason.
sebab.

kadangkadang terfikir,
memang perlu ke kita ada sebab untuk buat sesuatu? untuk rasa sesuatu?
tahu.
things happened with reasons.
semua yang jadi ada sebabnya, ada hikmahnya.

tapi,
hmm.
pernah tak rasa macam....
nak buat something, sebab rasa macam nak buat?
tanpa ada sebab lain?

entah, cuma tiba tiba terfikir.
kita ni kadang kadang berkira sangat nak buat something tu kan.
sikit sikit nak sebab.
sikit sikit nak faedah.
ahhh awak ingat awak siapa? semua benda yang buat nak kena ada sebab?
semua benda yang buat nak persoalkan apa faedahnya pada diri etc etc. ? hebat sangatkah saya?
*terdiam*




rasa tak?
rasa tak macam kita ni kadangkadang terlalu kisah akan sebab.
sampai kita hilang rasa ikhlas dalam diri.
hilang rasa buat sesuatu kerana Dia.
hilang perasaan tolong orang kerana rasa perlu menolong orang tu semata mata.

atau,
mungkinkah hanya diri ini sahaja yang merasakannya kerana diri ini sahaja yang melakukannya? *anggukangguk.
hm. mungkin juga.
*tengok cermin*
dah, nak reflect diri.
bai.

1 comment:

Amira said...

"sampai kita hilang rasa ikhlas dalam diri."
Astaghfirullah :'( Reflect diri sendiri. Prioritizing the priorities. Dan buat dengan seikhlas-ikhlasnya. InsyaAllah. #SuperWoman